fbpx

Åh der har simpelthen været alt for travlt mellem jul og nytår, og jeg har forsømt min side på det groveste – jeg ved det godt 🙂 Det der lave gear, som jeg trængte til at komme helt ned i efter den travle julesæson.. det krævede lige en uge ekstra 🙂 

Jeg har forsøgt at lave et lille slideshow, med mine fotografiske højdepunkter fra 2018. Det udsætter jeg simpelthen ikke mig selv for igen 😀 Jeg tænkte, den fikser jeg da lige på en times tid.. Det har så foreløbig taget mig 5!! Men det betyder jo heldigvis bare at jeg har haft mange dejlige kunder, mange skønne møder, positiv udvikling, gode grin mv. Slideshowet er langt og det er endda lykkedes mig at korte det ned til det halve. De forskellige portrætter er valgt med, af flere årsager. Det kan være jeg bare er mega stolt over det flotte resultat, det kan være nogen børn eller voksne der har gjort særligt indtryk på mig, det kan være her jeg har fået en teknisk eller kreativ “AHA”-oplevelse, det kan være min egen “lille nevø” i konfirmationstøjet, eller min højgravide og smukke søster… De betyder allesammen noget, og der er så mange af samme kaliber jeg ikke har fået med, og så er der en kæmpe stak favoritter også, som jeg endnu ikke har fået tilladelse til at fremvise, så nu bliver den altså som den er. Ellers bliver jeg aldrig færdig. 2018 har været et fantastisk år!

Det har også været mit første hele år, som fuldtids selvstændig, uden job ved siden af. Fuld tid som fotograf har jeg nu haft i flere år, men jobbet ved siden af, røg i Maj 2017. Og det er sgu altid lidt spændene, om det vil briste eller bære. Foreløbig så bærer det 🙂 Men det er med at knibe ballerne sammen nogen gange.. heldigvis er der kun mig til at bestemme slagets gang her i butikken, og det her år som fuldtids iværksætter har givet mig en klar ide om hvad jeg gerne vil fokusere på og hvordan jeg vil drive min lille biks. Så i 2019 bliver der formet til og der sker en masse nye spændene ting. 

Jeg hører, ser og læser mange steder, at man bør finde sin niche som fotograf, og specialisere sig. Mange har måske mest fokus på bryllup, erhverv, newborn og gravid fotografering, eller noget helt andet. Men det må jeg bare tilstå, at det kan jeg IKKE. Jeg ELSKER diversiteten i mit job. Jeg er vild med at jeg den ene dag kan sidde på gulvet og lave pruttelyde med børnehavebørn, dagen efter er jeg på havnen og lave branding portrætter, på 3. dagen portrætter til valgplakater, om fredagen er jeg i skoven med en familie i striktrøjer og gummistøvler og i weekenden sidder jeg som bryllupsfotograf og småflæber lidt bag mit kamera 😀 Så min niche må være, at jeg er lidt småskizofren og elsker at portrættere alle mennesker. Høj, lav, ung eller gammel, sjov og seriøs, det hele er mega fedt! Og jeg tænker alsidigheden afspejles i min lille nytårsvideo. 

Det der trigger mig som fotograf, er kontakten med og mellem de mennesker jeg har foran kameraet. Jeg elsker relationerne, mødet og de store følelser <3 Og jeg synes det er fantastisk at jeg jævnligt skal finde mit indre barn for at fremelske de gode børneportrætter. Når jeg har med voksne at gøre, elsker jeg det gode møde, inspirationen, historien, samtalen og udfordringen ved at finde frem til hvordan jeg lige præcis skal få DIG til at føle dig smuk, lækker, sej eller godt tilpas. I samme tanker, har jeg så erfaret at jeg faktisk ikke er ret vild med at lave newborn portrætter.. Netop fordi jeg ikke får den feedback, fordi de endnu ikke er så bevidste. Så det vil jeg skrue ned for i 2019. Til gengæld vil jeg elske at dokumentere de nyfødte sammen med mor og/eller far, for der kommer relationen igen, og den inspirerer mig <3 Så snart babyerne bliver nogen måneder og reagerer på ansigtsudtryk, lyde, farver osv, så kommer kontakten igen og så syns jeg det er super sjovt og spændende. Så bring them on 😀 

I 2018 åbnede jeg op for, at mine kunder kunne komme her i studiet, til fremvisning og bestilling af produkter og print. Ellers har alt foregået online. Når i kommer her hos mig, har i mulighed for, at se og røre ved de lækre ting der rent faktisk tilbydes, dette er så svært at præsentere rigtigt i et online galleri. En anden fordel er også, at i får mine kreative input, samt professionel vejledning fra start til slut. Jeg tænkte ikke så meget over det, da jeg begyndte, jeg gjorde det blot fordi jeg havde en del forespørgsler på det. I denne process har jeg lært helt vildt meget. Bl.a at jeg selv får virkelig meget ud af, at få lov at opleve jeres respons på portrætterne. Det gør mig så glad, når jeg ved at i går herfra og har fået det i ønsker. Det gør at jeg føler mit arbejde giver mening, når jeg ser tårer i øjnene på mor fordi jeg har fanget lille Ida helt rigtigt, eller jeg sammen med jer kan sprutte af grin over de skøre og sjove udtryk der også nogen gange kommer frem. Og jeg bliver stolt, når jeg ved at mine kunder får håndplukkede kvalitetsprodukter med hjem, der holder en evighed og er mega lækkert at se på. 

En anden erfaring jeg (til min store skræk) har gjort mig i den forbindelse, er at mange faktisk slet ikke bruger en computer til at se deres gallerier på. Størstedelen bruger en telefon eller en Ipad. I min verden der hovedsagligt foregår bag en skærm, er det jo helt uhørt! For det første, så kan man ikke regne med de farver man ser. For det andet, så kan man jo slet ikke se den detaljerigdom et lækkert portræt kan indeholde, på en lille telefon. I år har jeg set flere løftede øjenbryn her i studiet, fordi resultatet på en anstændig, stor og kalibreret skærm, faktisk er noget helt andet. Kunder er kommet ind med den forventning om at de skulle have sort/hvid billeder, men er gået hjem med portrætter i farver fordi de har set hvor lækkert det kan være. Og så er grundlaget for at tage den helt rigtige beslutning, jo helt i hegnet. 

SÅ.. jeg har drømt om nogen faciliteter, hvor jeg bedre kan tilbyde at mine kunder kommer her og ser deres portrætter rigtigt, og hvor man kan se og røre ved de produkter jeg har. Her i Østergade har jeg haft folk med ude bagved, siddende på en lille skammel ved siden af mig ved mit arbejdsbord. Mit baglokale fungerer også som pakkeri, lager, opbevaring af rekvisitter mm, så det kan godt virke kaotisk til tider. Mine kunder må såmen gerne se at det er en aktiv arbejdsplads, men jeg kunne nu alligevel godt tænke mig det blev til en lidt mere lækker og afslappende oplevelse. 

SÅ… Nu kommer det jeg egentlig har glædet mig mest til at fortælle 😀 

Fra 1/3 åbner jeg dørene op i nogen nye, større og mega smukke lokaler!! Og jeg glæder mig helt afsindigt!! 

Der vil være mere plads i selve studiedelen, der vil blive lavet et dejligt kundeområde til fremvisning af portrætter, der vil mere privatliv og ikke så store vinduer lige ud til hovedgaden, der er en smuk og særdeles fotogen have tilknyttet, der er parkering lige ude foran, og der vil være seperat pakkeri så man kan lukke døren til rodet. Jeg har elsket mit lille lyse og hyggelige studie her i Østergade, men nu er tiden altså kommet til en væsentlig opgradering og et studie med plads til flere og med mere plads til kreativitet. 

Og med nyt studie, kommer nyt koncept som jeg glæder mig til at præsentere nærmere. Foreløbig kan jeg afsløre at jeg vil smide meget mere energi ind på kundeservice, vejledning og planlægning. Til familie og bryllupskunderne vil der blive lagt stor vægt på smuk wall-art og produkter der kan bringe glæde og holde  i mange år fremover. Ved mine branding sessioner vil jeg i dybden med portrættet så det helt rette udtryk kommer frem, og dette kræver både tid og planlægning. Jeg sløjfer online gallerierne og byder jer indenfor til fremvisning på en ordentlig skærm, professionel vejledning fra start til slut, samt alt det kaffe du kan slubre. SÅ… vi skal altså en lille smule back-to-basics, hvor det at gå til fotograf indebærer god service, samarbejde, kreative input og at man går herfra med noget ekslusivt og lækkert til væggen, som du ikke kan finde i Ikea. 
Jeg håber i vil tage godt imod det.. Jeg tror på at man kan leve af sin passion og jeg har i mit iværksætterliv som fotograf, lært, udviklet mig, formet til og erfaret hvad jeg gerne vil og hvad der gør mig glad. Det er jeg ret sikker på, kommer til at smitte af på det jeg kan levere og skal præstere <3 

Tusind mange tak hvis i du har læst med så langt.. De her blogindlæg har det med at tage om sig, når jeg først går i gang 🙂 

Rigtig godt nytår!

Kærlig hilsen Winnie 

FÅ NYHEDER OG GODE TILBUD

Tilmeld nyhedsbrevet, så får du besked når der er nyt eller hvis jeg laver et godt tilbud.

Tak for din tilmelding :-=