fbpx

Tja, kort sagt, så er et screenshot ikke det billede du egentlig har købt, men en kopi af det billede du har købt.

Og nej det er ikke det samme:-) Når du går til en professionel fotograf, er der tænkt nøje over filformater, opløsning, størrelser o.m.a. Noget der er med til at du får et skarpt resultat, der skiller sig ud fra de billeder du selv tager. Når du tager et screenshot med din mobil telefon, så får dit lækre billede, lige pludselig samme kvalitet som et skud fra mobilen, og det er jo sådan set ikke det resultat du som kunde har købt dig til via en professionel fotograf, og det er bestemt heller ikke det jeg som fotograf har arbejdet henimod og ønsker at se gengivet.

Når man så tager et screenshot af billederne fra galleriet, så er der et stort fedt vandmærke med mit logo på. Internettet, facebook, sociale medier osv, er min “butiksfacade”. Det er her hvor jeg har mulighed for at fremvise mit arbejde, her hvor jeg har mulighed for at få nye kunder, her hvor jeg har en chance for at få smør på brødet. Og så bliver jeg jo simpelthen så ked af, at se mit arbejde i så dårlig en gengivelse.

Derfor er “ingen screenshots”, en del af mine handelsbetingelser. Derfor er det her, det første du ser, når du åbner dit galleri med alle billederne:

a

Og det er sådan set ikke for sjov!!

Jeg tænker at en del måske ikke er klar over, forskellen på en fil og et screenshot.. Derfor laver jeg dette oplæg, så jeg kan forklare det, og henvise hertil.

Om du tager screenshots af dine billeder i galleriet, for at huske billed-numrene, vise det til din kollega over frokost eller lignende, gør mig nu ikke så meget. Jeg går jo ud fra at det er fordi i bliver glade for at kigge på dem 🙂 Men jeg vil simpelthen ikke have det vist online.

“Hvordan får vi så vist vores billeder til familie og venner”?

Jo.. Er du f.eks bryllupskunde eller erhvervskunde, eller en kunde der har valgt at købe filerne, så kan dine billeder downloades direkte fra galleriet. Dvs, du altså skal downloade dine billeder til en computer, før du kan uploade dem på facebook osv. Det er her du får de billeder du har købt og herfra må du dele alt det du vil. Det er nok en smule mere besværligt end et screenshot fra mobilen, men forskellen er kæmpestor. Og her forbryder du dig ikke på loven om copyright…

Er du privatkunde, der endnu ikke har afgivet bestilling, må du vente til du har købt dine billeder. De billeder du bestiller til print, får du altid en webfil med, som bliver sendt på mail eller via et download link. Der gælder det samme, ingen screenshots fra mail. Du bliver nød til at hente dem ned og uploade videre derfra.

Og hvis du er i tvivl om hvordan du gør, så står jeg gerne til rådighed med hjælp og vejledning 🙂

Kærlig hilsen Winnie 🙂

 

 

 

FÅ NYHEDER OG GODE TILBUD

Tilmeld nyhedsbrevet, så får du besked når der er nyt eller hvis jeg laver et godt tilbud.

Tak for din tilmelding :-=